Friday, October 25, 2013

Võta aega



Milline udu ma olen. Tegelikult tahtsin eelmisesse postitusse ka tunniplaani panna, aga unustasin. Siin see nüüd on:
Plaan on prantsuse keelne, loodetavasti ikka mõistate
Tärniga prantsuse keeled on nn minu prantsuse keeled
Järjekordne nädalake on möödas, koolis on läinud päris hästi. Viimane koolinädal läks päris kiiresti ning täna oli selleks veerandiks viimane koolipäev ehk siis minul algas nüüd ka vaheaeg!

Eelmise nädalavahetuse veetsime enamuse ajast Lauraga (teine Eesti VÕP) minu pool. Reedel aga käisime Brüsselis Tanel Padar & The Sun'i kontserdil, sest kui Eesti kuulsus tuleb nii lähedale ei saa ju minemata jätta. Suurepärane õhtu oli. Kõik algas juba muidugi seiklustega.
Esiteks on koolist varem ära saamine siin tohutult keeruline. Kui lõpuks suutsin kõikvõimalikud allkirjad kätte saada (tuli välja, et küsisin neid lõpuks liiga palju) ning rongijaama jõudsin, selgus, et rong jääb ära. Õnneks on hostisa tore ning viis mu järgmisesse, veidi suuremasse rongijaama, kus mul õnnestus koheselt ka rongi peale saada. Rongis juhtusin taaskord kokku oma moraaliõpetajaga ning niimoodi saigi sõit sisustatud.
Brüsselisse jõudsin vaid 15 minutilise hilinemisega ning jõudsime siiski Lauraga ka Grand Place, tema jaoks esmakordselt, ära külastada. Seejärel hakkasime kontserpaika otsima.

Botanique-päris suur ja võimas
Kodus olime vaadanud, et Botanique ei asu Grand Place'st just väga kaugel ning otsustasime jalutamise kasuks. Kui aga Brüsselis kohalikelt küsisime, kuidas me sinna jala saame, tegid kõik suured silmad ja imestasid, et kas me tõesti kavatseme minna jala ja mitte trammi ega metrooga. Tundub, et 15 min jalutuskäiku on keskmisele brüssellasele liiast.
Turist 
Je t'aime
Kontsert pidi meie teada algama kell 19, kuid tegelikkuses algas see 1,5h hiljem. Ilmselt olime me lihtsalt liiga lollid, et seda kuskilt olematutest kohtadest välja lugeda, seetõttu olime ka esimesed saabujad. Tasapisi aga hakkas inimesi kogunema ning lõpuks oli meie ümber veel ligi 150 eesti keelt kõnelevat inimest, mõni muukeelne oli ka kogemata või siis juhuse tahtel sinna sattunud.
Kontserti nautisime esireast, täpselt keskelt. Eestis sellist võimalust vaevalt tuleb, et kätt väljasirutades võiksid staari ennast katsuda. Peamine kuulajaskond oli siiski meist vanem, arusaadav ka.
Kontsert ise oli väga meeleolukas ning saime mõnusalt kaasa elada.
Peale kontserti tuli juba rongile kiirustada. Muidugi selgus rongijaamas, et rong jääb 10 min hiljaks. Koju jõudes läks nautisime kõige tipuks musta leiba ka.
Nagu Laura ütles: tegime korraliku fangirli pildi ka ära
Basskitarrist Danel Pandre


Laupäeval oli hostisal sünnipäev. Veelkord palju õnne talle!
Sellel päeval jalutasime ja uudistasime Lauraga Quiévrainis ringi. Kuna mu koduküla on Belgia-Prantsusmaa piiril, külastasime casually Prantsusmaad ka. Meie jalutuskäiku saatsid tuletõrje autod ja sireenid, kartsime, et midagi on põleb ikka väga karmilt, samas ei tundunud üldse reaalne, kui nägime väikset poiss ka tuletõrje autos kaasa sõitmas. Kodus küsisime hostisalt, kes töötas tuletõrjes varem, et mis toimub ning tuli välja, et tegu oli kohaliku traditsiooniga, kus ühel päeval aastas tuletõrje kaadritaguseid lastele tutvustatakse. Hostisa küsis meilt, kas tahaksime ka sõitu proovida ning loomulikult oli vastus nagu vahetusõpilastele kohane: JAA!
Õhtul käisime sünnipäeva tähistamiseks restoranis söömas. Toit maitses hästi ning sellega ei koonerdatud.

Ilmselgelt excited

Käisime korra Prantsusmaal
Joyeux anniversaire!
Pühapäeval nautisime toitu ning rääkisime viimaseid jutte.
Kokkuvõttes oli nädalavahetus megatore ning järgmine kord kohtume Thiaumontis :)

PS! Kuna ma ei jaksanud oodata, kuni pildid kohale jõuavad, siis on enamik pilte kas facebookist või Laura blogist.

Kuna nüüd on koolivaheaeg, siis on see hea võimalus Belgia uudistamiseks. 
Homme on plaanis külastada Atomiumi ning võimaluse korral ka Mini-Euroopat.
Esmaspäeval saan kokku Emile'ga, kes on vahetusõpilane Brasiiliast ning kes käis minu eelmises koolis. Lähme külastame Ghenti :)
Perega on plaan järgmisel nädalal ka Bruge'i külastada, väidetavalt on see kui mini-Veneetsia.
Ning ehk tuleb plaane jooksvalt juurdegi.

Kui teil on küsimusi mu huvitava elu kohta, siis palun laske käia! Vastan hea meelega :)

Bisous

No comments:

Post a Comment